Hoe ik Diabetes overwon

en waarom 1/3 van alle Amerikanen in 2050 Diabetes heeft..

x
Mike Adams / NaturalNews  Oktober 2010 Original Link

Nederlandse vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

x

Amerika: eerst was het ‘Fastfoodland’, maar nu lijkt het wel ‘Diabetesland’ geworden..! En dat komt omdat fastfood nou juist tot diabetes leidt..! En het is dan ook geen toeval dat Amerika op dit moment verzuipt in beide fenomenen! Want in een nieuw rapport van de CDC (Centre for Disease Control) staat bijvoorbeeld dat tegen het jaar 2050 bijna een derde van alle Amerikaanse volwassenen diabeet zal zijn..!

 
Gelukkkig zijn er journalisten als Mike Adams, die in de slag zijn om waarheidsvinding in de gezondheidszorg.

Het betekent een financiële meevaller voor de medicijnindustrie, de toeleveranciers van diabeteshulpmiddelen en de zorgsector in het algemeen. Misschien is dat wel de echte reden waarom niemand actie onderneemt om de voorzegde explosie van diabetesgevallen een halt toe te roepen. Tenslotte is het zo, dat hoe meer mensen ziek worden, er meer geld zal worden uitgegeven aan de medische behandeling. (Het is goed voor de economie, zo wordt er geroepen!)

Maar er bestaan nu reeds tal van oplossingen voor diabetes. Ik heb persoonlijk in het ’Tree of Life Rejuvenation Center´ van Dr. Gabriel Cousens in de omgeving van Tucson in Arizona diabetici geïnterviewd die daar in minder dan vier dagen waren genezen van diabetes type 2.En mijn eigen boek  ‘How to Halt Diabetes in 25 Days’ heeft inmiddels al duizenden mensen in minder dan een maand tijd geholpen om diabetes te voorkomen dan wel ervan te genezen.

Zoals de meeste lezers van ‘NaturalNews’ reeds weten, was ik zelf een borderline diabeet die gelijktijdig leed aan hypoglykemie (een te lage bloedsuikerspiegel – vert.) en borderline obesitas. Ik bleek echter in staat mijn eigen diabetes te genezen door het doen van twee dingen: ten eerste door alle medici en conventionele medische informatie te negeren, en ten tweede door het aanleren van de principes van de juiste voeding (door er veel over te lezen).

Vandaag, nu ongeveer tien jaar later, voel ik mij nog steeds fit en gezond en ben ik atletisch. Met mijn 41 jaar doe ik aan gewichtheffen, zwemmen, fietsen en doe ik regelmatig allerlei oefeningen, terwijl ik uitsluitend voedsel eet dat diabetes voor de rest van mijn leven zal uitbannen.

 

Hier volgt mijn top-vijf van maatregelen om diabetes te voorkomen en zelfs te genezen.


Geheim #1
Stop met het eten van geraffineerde suiker. Dat betekent dat je alle voedingsmiddelen moet laten staan die gefabriceerd zijn met fructosestroop (oftewel High Fructose Corn Syrup (HFCS) en of andere geraffineerde suikers (vooral natriumcarbonaat).

Als je deze stap te moeilijk vindt, wen jezelf er dan aan deze stoffen elke dag te minderen. Het duurde zes maanden eer ik zelf van mijn verslaving aan suiker voor eens en voor altijd had overwonnen. Tussen twee haakjes: Natriumcarbonaat en HFCS zijn oorzaak van 130.000 gevallen van diabetes.

Geheim #2
Neem dagelijks grote hoeveelheden z.g. supervoeding. Ik consumeer tenminste twee supervoeding smoothies die ik maak van ‘spirulina1’, gestabiliseerde zemelen en hoog geconcentreerd supervoedingspoeder zoals ‘Boku Superfood2 en ‘Living Fuel3. Ik meng die spullen met ingevroren organisch fruit, kokosolie en amandelmelk. Bovendien neem ik dagelijks chlorella4, astaxanthin5 en verschillende Chinese medicinale kruiden die ik koop via Dragonherbs.com en andere kwalitatief goed voedingsmiddelenleveranciers.

Geheim #3
Doe elke dag wat oefeningen. Ik oefen meer dan 12 uur per week, maar dat is echter meer dan je werkelijk hoeft te doen om diabetes te voorkomen. Zelfs een dagelijks wandelingetje van zo’n dertig minuten kan al de doorslag geven bij het voorkomen van die ziekte. Het sleutelbegrip hierbij is: doe het dagelijks.

Geheim #4
Neem een zonnebad of vitamine D.
Meer dan 70% van de blanke Amerikanen vertonen een vitamine D gebrek. Dat aantal komt uit op 97% wanneer alle Afrikaanse Amerikanen worden meegerekend.  80% van alle Latino’s en Aziaten hebben ook een tekort aan vitamine D. Een dergelijk tekort verhoogt de kans op diabetes en verergert de ziekte (alsmede kanker, hartfalen, nierafwijkingen en verzwakking van de immuniteit en zo verder).

Als je dus echt diabetes wilt voorkomen, verhoog dan je vitamine D niveau, door dagelijks in de zon te gaan lopen of liggen, of een dosering vitamine D preparaten in te nemen. Het tekort aan vitamine D  is tussen twee haakjes een verklaring voor het feit dat er onder Afro-Amerikanen zoveel diabetes voorkomt.  Is het opgevallen dat zo weinig artsen dit uitleggen aan deze groep patiënten? Het is het smerigste racistische geheimpje van zowel de diabetes- als kankerindustrie…

Geheim #5)

 
Dr. Sir Gabriel Cousens, revolutionaire arts op het gebied van alternatief = regulier! (klik voor website)

Mijd alle bewerkte voedingsmiddelen. Eet niets dat geraffineerd is en daaronder vallen ook witbrood, bewerkt vlees (waardoor diabetes wordt bevorderd!) en zuivelproducten. Schakel van koemelk over op amandelmelk (Het merk ‘Blue Diamond’ is goed, maar ik stel voor  om melk van het merk ‘Silk’ te vermijden). Eet veel minder kaas.

En áls je vlees eet, neem dan alleen vers en onbewerkt vlees, eet nooit gefabriceerde vleeswaren want daarin zit ondermeer natriumnitraat, een chemische stof die de functie van de alvleesklier vernietigt. Dat betekent vanaf nu geen pepperoni-pizza’s meer, geen ham of soep uit een pak of blik, geen voorverpakte sandwiches meer, enzovoort.

Als je je houdt aan deze vijf dingen, kun je zelf je diabetes terugdringen en omkeren!

Diabetes is niet moeilijk om te voorkomen en om te keren, omdat het geen aandoening betreft die overal in je lichaam “aanvalt”. Het is meer het biologisch effect van een bepaalde leefstijl (slechte voeding en geen beweging) die nagenoeg in alle gevallen kan worden omgekeerd, soms zelfs is het een kwestie van enkele dagen.

Ik sprak zelfs een diabetespatiënt met type-1 die volledig van de insuline afkwam door het volgen van een dieet van rauw voedsel met een dagelijkse portie groentesap. Jawel, iemand met type-1! Hoor er alles over in mijn interview met Dr. Cousens klik hier.

(Dit interview zal jouw wereld op de grondvesten doen schudden als je van mening bent dat diabetes onmogelijk kan worden genezen!)

Wetenschappelijk onderzoek heeft trouwens aangetoond dat de insulineproductie waarbij de zogenaamde ‘Eilandjes van Langerhans’ in de alvleesklier opnieuw kan worden opgestart door het eten van Spaanse pepers. Zie HIER Natural News. (De stof ‘capsaïcine’ die in chilipepers is hiervoor verantwoordelijk – vert.)

Diabetes is voor bijna 100% te voorkomen.

Dit krijg je niet te horen via de reguliere medische kanalen – die belachelijk genoeg blijven beweren dat diabetes ongeneselijk is – omdat de behandeling van de ziekte zo verdraaid lucratief is. ‘Big Pharma’ kwijlt bij het in het verschiet liggende financiële voordeel dat behaald kan worden wanneer tegen het jaar 2050 een derde van alle Amerikaanse volwassenen diabetes zal hebben. Het zal ze jaarlijks vele miljarden aan winst opleveren.

Maar er genezen dagelijks mensen van diabetes. Het is eenvoudig, open en eerlijk en als je diabetes geneest, verlaag je tegelijkertijd in hoge mate het risico op hartfalen, obesitas en kanker. Let wel: niemand kan jouw diabetes voor jou genezen. Natuurlijk zijn de medicijnproducenten graag bereid je te behandelen met diabetesmedicijnen, maar die zul je voor de rest van je leven moeten blijven innemen. Het zijn geen GENEESmiddelen. Ze genezen helemaal niets. De enige genezing kan alleen maar van JOU  komen — door je eetpatroon te veranderen en in beweging te komen.

Drew Carey deed het. Ik deed het. Talloze anderen hebben het gedaan. Jiij kunt het ook. Lees er meer over op ‘NaturalNews’ klik hier.

En ik adviseer je dringend om er vandaag mee te beginnen! Over slechts 30 dagen vanaf nu kun je al van de insuline af zijn, zonder diabetesmedicijnen en terug naar een gezonder leven.

Overleg echter eerst met je behandelend arts of met een gekwalificeerde natuurgeneeskundig arts voordat je de medicatie wijzigt, je dieet aanpast of plotseling allerlei oefeningen gaat doen. Zij kunnen je veilig en effectief op weg helpen naar het beste resultaat.

********************

Gerelateerde link: NaturalNews Diabetes Resource Page

Opmerkingen van de vertaler:

1. Spirulina: 1 kilo à 4.000 tabletten kost gemiddeld €65,-. Per dag tot 10 tabletten in te nemen.

2. ‘Boku Food’: hoofdbestanddeel is Maca. Vergelijkbaar Nederlands product is Bio Maca. 2 kilo kost gemiddeld €65,-. Driemaal daags een eetlepel oplossen in water of vruchtensap bij de maaltijd.

3. ‘Living Fuel’: hoofdbestanddeel Chiazaad. Dit is een bron van vezels, gevuld met antioxidanten, vol van eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is de rijkst bekende plantaardige bron voor omega-3 vetzuren. Chiazaad bevat 32% olie dat voor 60% bestaat uit het omega-3 vetzuur, alfa-linoleenzuur. Chiazaad kan direct uit het pak gegeten worden. Een eetlepel, ongeveer 40 gram, per dag door je favoriete gerecht mengen is genoeg. Kan ook worden gemengd met een drankje, smoothie, met muesli, ontbijtgraan, of door een salade.

4. Chlorella: 1 kilo à 4.000 tabletten kost €75,-. Driemaal daags 3-5 tabletten vlak voor de maaltijd innemen met water.

5. Astaxanthine: Astaxanthine behoort tot de carotenoïden familie (waaronder beta-caroteen, luteïne, lycopeen, zeaxanthine en xanthophylls valt) en heeft bijzonder krachtige antioxidatieve eigenschappen. Astaxanthine heeft als enige van de carotenoïden familie het voordeel dat het in staat is door te dringen op vele verschillende plaatsen in het lichaam (zoals de hersenen, de ogen, gewrichten & de huid) en hier geweldige antioxidatieve ondersteuning kan bieden. Astaxanthine beschermt het lichaam tegen vrije radicalen en is dus het anti-aging product bij uitstek. 60 gelcapsules kosten gemiddeld €25,-. Eenmaal per dag een capsule.


Groeten Ruud

Email        : ruudgroot@telfort.nl
Webpage  : Dispenser Club
Webpage  : HomePage

Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging,
zul je hem nooit meer op zien gaan!